Gårdagens bortamatch mot Kristianstad slutade tyvärr i en tung förlust (slutresultat 28-23) för damlaget. Frenne Båverud ger oss sina tankar om matchbilden och vad som gjorde att Kristianstad behöll de åtråvärda poängen på hemmaplan.

Hur skulle du beskriva matchbilden?

Den startade relativt jämnt men Kristianstad tog taktpinnen. Tack vare en del slarv offensivt och alltför passivt försvarsspel, där deras spetsspelare tilläts få både plats och tid, så var släppte vi in hela 18 mål i första halvlek. Tack vare de 13 målen som vi själva gjorde så fanns ju visst hopp.

I den andra halvleken rivstartade vi och gick både ikapp och förbi på tio minuter. Tyvärr tappade vi lite fart och även om försvarsspelet fortsatt var bra så blev det avvaktande och tveksamt framåt. Kristianstad styrde oss dit de ville och vi hittade inte vägar igenom så matchen svängde återigen till deras fördel. Vi hade möjligheter tack vare en grym vändning men Kristianstad var starkare över 60 minuter idag.

Ni hämtar igen i andra halvlek. Vad är det som gör att Kristianstad tar tillbaka övertaget och vinner matchen?

De gör ett par byten, styr om sitt anfallsspel och lyckas hitta igenom eller iaf få mer längd i sina anfallsspel. Tempot sänktes och våra omställningar uteblev. Uppställt hade vi tufft hela matchen egentligen och när det bara blev det fick vi svårt.

Vilka spelare vill du lyfta fram i laget?

Tycker att alla sliter och försöker men bortsett första tio minuterna i andra halvlek så resulterar slitet för sällan. Från sidan lyckades vi inte ge rätt nycklar för att någon eller några skulle få rätt lägen och lyfta ute på planen.

Vad tar ni med er till nästa match?

Att vi måste spela med mer aggressivitet från start och styra matchen dit vi vill. Då det är Skara som väntar behöver vi göra en bra vecka så vi är väl förberedda och redo för en riktig holmgång.

Målskyttar VästeråsIrsta HF

7 mål
Emma Aarnio

6 mål
Frida Rosell (matchens lirare)

2 mål
Ellen Göthlin
Malin Lundqvist
Viktoria Högström Unell

1 mål 
Martina Granberg
Tilde Skoog
Victoria Otrander
WIlma Svedung

Foto: Christoffer Borg Mattisson

Nästa match för damlaget
17 januari kl 15.30 Skara HF (hemma)