Han studerar till grundskolelärare vid sidan av handbollen, kommer ursprungligen från Ramvik och beskriver sig själv som en kontringsglad spelare. Idag ställer VI 10 frågor till Lucas Westerlund.

1. När började du spela handboll?
Jag började spela handboll så fort man kunde egentligen, tror jag var runt 6 år gammal. Började spela med Ramvik IF från byn där jag är uppväxt. Sedan spelade jag ett år med Sollefteå HK och till sist Brännan HF innan jag flyttade till Västerås inför gymnasietiden.

2. Vad är dina förhoppningar på avslutningen av säsongen?
Mina förhoppningar på slutet av säsongen är att vi fortsätter att träna hårt och upprätthåller en bra nivå som kan leda till att vi känner oss nöjda med vårt avslut och våra prestationer. För min egen del hoppas jag att jag är helt skadefri så jag kan fortsätta utvecklas.

3. Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt kontringsglad spelare. Det finns inget bättre än att få bollen när man är fri mot målvakten. Jag spelar också mycket på min snabbhet och mitt tålamod i anfall för att överlista målvakterna.

4. Har du någon speciell rutin innan match?
Har inte direkt något inplanerat som jag alltid gör men när vi värmer upp börjar jag ofta reflektera över vad jag ska göra bra och försöka tänka på matchplanen.

5. Ditt bästa handbollsminne?
Jag delar nog samma minne som Jacke (Jakob) när vi tog oss hela vägen till Steg 5 med Sollefteå som vi spelade i Malmö. Det var också speciellt för mig då det var mitt första år med Sollefteå och även kul att det uppmärksammades runt om kring andra delar av Norrland, att ett sånt litet lag kunde ta sig hela vägen till final steget. Det var också en väldigt speciell helg och vi hade roligt även utanför planen.

6. Vad gör du vid sidan av handbollen?
Vid sidan av handbollen pluggar jag just nu första året som Grundskolelärare F-3 i Eskilstuna.

7. Sveriges bästa handbollsspelare genom tiderna om du får bestämma?
Enligt han själv så är det nog Fredrik Westerlund på herrsidan men jag tycker nog Magnus Wislander. På Damsidan måste jag säga Bella Gulldén

8. Hur fördriver du tiden på bussen när ni har bortamatch?
Under de längre resorna så kollar jag gärna några avsnitt på någon serie eller lyssnar på lite musik. Ibland kan det bli lite snack med grabbarna i bussen med, men när vi närmar oss kollar jag ofta på något handbolls klipp och till sist så försöker jag fokusera på vad jag ska göra på matchen. På hemresan tänker jag tillbaka på vad jag gjort bra och vad jag gjort dåligt och det blir ofta en del sömn med.

9. Hur tillbringar du helst en ledig dag under säsong?
Vanligtvis så tillbringar jag helst en ledig dag med vänner. Med dagens omständigheter har det blivit lite svårare så för tillfället lägger jag väl lite tid på plugg men annars tar jag bara det lugnt hemma framför någon serie eller film.

10. Slutligen, vad vill du hälsa era supportrar?
Vi är extremt tacksamma för alla som stöttar oss på olika sätt och hoppas vi ses i hallen inom kort!

Lucas presenteras av: Öbergs Färg