Han gjorde sin första handbollsträning som 6-åring, har Sollefteå HK som moderklubb och jobbar på ett bemanningsföretag vid sidan av karriären. Idag ställer VI 10 frågor till Jakob Grönlund.

1. När började du spela handboll?
Jag gjorde min första handbollsträning som 6-åring. Vi var hela 54 spelare och hade endast 18 bollar. Jag minns att alla spelare inte fick plats i hallen så vi var tvungna att använda alla utrymmen som fanns, även omklädningsrummen, som träningsyta. Tränarna hade inte så bra koll på handboll egentligen men vi lyckades väldigt bra ändå. Men det berodde kanske mest på att vi började toppa från tidig ålder!!

2. Vad är dina förhoppningar på säsongen?
Mina förhoppningar på säsongen är att vi som lag fortsätter att tro på vårt eget spel och fortsätter med bra prestationer. En viktig faktor för att lyckas med det är att vi håller uppe den goda stämningen och lagandan som vi har. För min egen del ser jag säsongen som en bra möjlighet att utvecklas med bra tränare och bra spelare i laget.

3. Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
Jag skulle beskriva mig själv framförallt som en stark genombrotts spelare men också en som ger 100 procent i alla lägen.

4. Har du någon speciell rutin innan match?
Inget speciellt vad jag kan komma på. Det enda jag brukar göra innan en match är att gå in i min egen bubbla för att koncentrera mig och tänka på vad jag ska göra på matchen. Det behövs egentligen inga speciella rutiner. Den goda stämningen i laget gör att man blir laddad för match.

5. Ditt bästa handbollsminne?
Mitt bästa handbollsminne är nog när vi tog oss hela vägen fram till steg fem med Sollefteå HK som B pojkar. Vår prestation uppmärksammades mycket i Sollefteå men även i andra delar av Norrland. Vi tog oss aldrig till något finalspel men helgen i Malmö var väldigt stor för oss. Jag tror att vi visade vägen för andra småklubbar att det går att konkurrera med resten av handbollssverige.

6. Vad gör du vid sidan av handbollen?
Just nu så jobbar jag deltid på ett bemanningsföretag som heter Performiq.

7. Sveriges bästa handbollsspelare genom tiderna om du får bestämma?
Jag skulle vilja säga Anton Halén från Sollefteå HK som numera spelar i Kristianstad men måste nog säga Kim Andersson på herrsidan. På damsidan är det ett självklart val med Bella Gulldén.

8. Hur fördriver du tiden på bussen när ni har bortamatch?
Ska jag vara ärlig så har jag lite erfarenhet av det, jag har endast varit med på en bortamatch med laget. Men i så fall så lyssnar jag på musik, pratar med grabbarna och kollar lite handbollsklipp.

9. Hur tillbringar du helst en ledig dag under säsong?
Under de rådande omständigheter så tar jag det mest lugnt hemma och kollar serier och spelar tv-spel.

10. Slutligen, vad vill du hälsa era supportrar?
Stort tack till alla som kollar och stöttar oss via webben. Jag hoppas att vi möts i hallen när tiden är inne. Vi ses snart!

Jakob presenteras av: Västerås Stad